Arv og Skifte | Sälja bostad i Turkiet

 Arv og Skifte | Sälja bostad i Turkiet

När någon går bort uppkommer många frågor gällande vilka åtgärder som måste vidtas och hur dessa ska genomföras i praktiken. Varje fall blir unikt eftersom varje släkt och familj ser olika ut. Omständigheter såsom förekomst av testamenten och äktenskapsförord eller inte, den avlidnes och arvingarnas nationalitet, hemvist och civilstånd, påverkar i hög grad utfallet i det enskilda fallet.
När en svensk avlider och denne hade egendom i Turkiet, blir situationen dessutom ofta mer komplicerad än annars.

Sälja bostad i Turkiet
Sälja bostad i Turkiet

Sälja bostad i Turkiet
Anlita ett juridiskt ombud. I Turkiet har den som säljer en bostad nästan alltid ett juridiskt ombud. …
Skriv under köpekontrakt och få handpenning. …
Underteckna köpebrevet och få resten av köpeskillingen.

Boutredning
När en person avlider bildas ett s.k. dödsbo efter denne.
Boets egendom utgörs av den avlidnes tillgångar och skulder per dödsdagen.
Dödsbodelägarna, d.v.s. efterlevande make eller sambo, legala arvingar samt universella testamentstagare, har normalt sett hand om förvaltningen av boet. Det är i så fall dessa som har hand om den s.k. boutredningen, vilket är en sammanfattande benämning på alla de åtgärder som måste vidtas fram tills boets behållning är klar att skiftas ut till delägarna.
Delägarna måste i princip vara eniga om de åtgärder som skall vidtas under boutredningen. En majoritet av delägare kan inte fatta beslut som strider mot minoritetens vilja. Om dödsbodelägarna inte kan komma överens, har var och en av dem rätt att begära förordnande av boutredningsman. Det blir i så fall denne som tar över boets förvaltning.
En person har möjlighet att före sin död påverka vem som ska handha boutredningen. Han eller hon kan nämligen i testamente föreskriva att boet ska förvaltas av en viss person som då brukar kallas testamentsexekutor. Denne träder då in i arvingars och universella testamentstagares ställe rörande förvaltningen av boet. En testamentsexekutor ersätter dock inte en efterlevande make eller sambo.

Sälja bostad i Alanya
Sälja bostad i Alanya

Vad kostar det att sälja mitt hus i Turkiet?
Hur beskattas försäljning av fastighet i Turkiet?
Måste man betala skatt om man säljer lägenhet utomlands?
Hur mycket är Villa Alanya ?

Bouppteckning
En viktig del i boutredningen är upprättande av bouppteckning, d.v.s. en förteckning över boets tillgångar och skulder samt en värdering av dessa. I bouppteckningen ska även en eventuell efterlevande makes tillgångar och skulder anges. Man ska också specificera om, och på vilken grund, viss egendom är någon av makarnas enskilda egendom.
Bouppteckningen ska i princip ske senast tre månader efter dödsfallet. Två gode män, s.k. bouppteckningsförrättare, ska utses att upprätta bouppteckningen. Den som vårdar egendomen eller i övrigt bäst känner till boet ska såsom bouppgivare lämna uppgifter till bouppteckningen. Det är bouppgivaren samt de båda bouppteckningsförrättarna som skriver under bouppteckningshandlingen och därmed försäkrar att dess innehåll är riktigt och att inget med deras vetskap har utelämnats. Även övriga dödsbodelägare är skyldiga att lämna uppgifter till bouppteckningen, men dessa skriver inte under handlingen.

Sälja bostad i Turkiet
Sälja bostad i ALANYA

Att sälja hus i Turkiet

Hur man praktiskt går till väga för att förrätta bouppteckning och arvskifte i Turkiet

Allmänna regler om arvsrätt för svenskar i Turkiet

I vilket land ska bouppteckning och arvskifte ske?
Välj begynnelseland för förfarandet
Hur går det till i Turkiet ?
Arvsskatt
Bodelning
Skattefria grundavdrag
Behörig myndighet

Arvsskatten ska som huvudregel inbetalas senast 6 månader från dödsdagen. Vissa möjlig-heter till anstånd finns dock. Inbetalning sker till olika myndigheter beroende på om den avlidne hade hemvist i Turkiet eller inte.

avdrag vid försäljning av fastighet i Turkiet
överlåtelse av fastighet i Turkiet
sälja hus i Turkiet skatt i sverige
kapitalvinstskatt Turkiet
sälja lägenhet i Turkiet skatt
mäklararvode Turkiet
skatt försäljning hus Turkiet
sälja lägenhet i Turkiet kostnader

Sälja bostad i Turkiet
Sälja bostad i Turkiet

Kontakta oss :

Som framgår skiljer sig praxis för dödsboförvaltning och arvingarnas rättsliga ställning i Turkiet mycket i Sverige. Vårt kontor tillhandahåller specialiserad rådgivning och juridisk ärendehantering om arvsplanering och fastighetsförvaltning i Turkiet. Vi kan sköta den övergripande fastighetsförvaltningen i förhållande till notarie och Turkiets skattemyndigheter.

Om du har frågor så kontakta som har lång erfarenhet av att ge råd till svenska/skandinaviska klienter i Turkiets juridiska frågor i Turkiet.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta: https://www.alanyavipproperty.com/arvsraett-allmaenna-regler-om-arvsraett-foer-svenskar-i-turkiet/

Partner
Adem YILDIRIM
E-post: alanyavipemlak@gmail.com
Tel: +90 530 547 50 56

Sälja bostad i Turkiet
Sälja bostad i Turkiet

Sälja bostad i Turkiet – Kontakta oss redan idag

Vi hjälper er hitta rätt på solkusten. Kontakta en av våra skickligare mäklare redan idag. Kontakta en av våra svenska mäklare i Alanya

KONTAKTA OSS

Kontakta oss gärna

Mobil: + 90 530 547 50 56

WhatsApp Support : +90 530 547 50 56

Kontakta oss via Facebook  : https://www.facebook.com/HusAlanyafastighetTurkiet/

Gmail :  alanyavipemlak@gmail.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mahmutlar - Alanya Wohnung kaufen